Ähtäri-päivät tarjoilevat ohjelmaa koko viikonlopun täydeltä

Perinteisiä kotiseutupäiviä vietetään Ähtärissä tulevana viikonloppuna. Perjantaina 14. kesäkuuta ClubB52:ssa esiintyy popmusiikkiduo Ida Paul ja Kalle Lindroth. Lauantaina 15. kesäkuuta vietetään kotiseutupäivää ja kesäasukastilaisuutta Tuomarniemellä ja sunnuntaina 16. kesäkuuta on vuorossa Ähtäri-päivien luento ja pääjuhla sekä Pirkanpohjan taidekeskuksen näyttelykauden avaus.

Lauantain kotiseutupäivä ja kesäasukastapahtuma alkavat kello 12 Tuomarniemen ainutlaatuisessa miljöössä.

Sunnuntaina avautuu Pirkanpohjan taidekeskuksen tämän kesän näyttelykausi. Punaisessa talossa on esillä edesmenneen ähtäriläisen kuvanveistäjä, professori Eero Hiirosen (1938–2018) muistonäyttely ”Veden muisti” ja Siniseen taloon on ripustettu ihastuttava Suomenselän Taiteilijaseura ry:n vuosi- ja kesänäyttely ”Muistoja matkan varrelta”. Ähtäri-päivien kaikille avoin ja maksuton luento on kello 13.30 Punaisessa talossa, jossa professori Reijo E. Heinonen luennoi aiheesta ”Veden etiikka”.

Ähtäri-päivien pääjuhla alkaa sunnuntaina kello 15 Eero Hiirosen puistossa Ylävedet-veistoksen, Ähtärin asutuksen muistomerkin läheisyydessä. Tilaisuudessa julkistetaan Ähtärin vuoden 2018 nuoriso- ja kulttuuripalkintojen saajat sekä paljastetaan yksi uusi puistoon sijoitettu Hiirosen teos. Musiikista vastaa kansanmusiikkiyhtye Väkkärä.

Kello 16.30 lähdetään maksuttomalle kävelyopastukselle Veden polku -kulttuurireitille. Sunnuntain tapahtumat järjestävät yhteistyössä Ähtärin kaupunki, Ähtäri-seura ja Pirkanpohjasäätiö.

Lue lisää viikonlopun ohjelmasta 13.6. Uutisnuotasta.