Vuorenmaan sopimukset puhuttivat Soinissa

Soinin kunnanhallitus on hyväksynyt kaksi Vuorenmaata koskevaa sopimusta Erämaan Elämyskeskuksen kanssa.

Erämaan Elämyskeskus on joulukuussa jättänyt yhteistyöstä kirjelmän ja lisäksi tammikuussa sähköpostilla lisäreklamaation. Kunnan toimista on tehty myös tutkintapyyntö. Varsinaisen toiminnan aikana on tullut lähes päivittäin sähköposteja yrityksen ilmoittamista puutteista.

Kunnanhallitus päätti ilmoittaa Erämaan Elämyskeskukselle, ettei se muun muassa hyväksy hyväksytyn vuokrasopimuksen muutosta siten, että vuokra olisi vain 150 euroa kuukaudessa.

Kunta on tarjonnut opastusta toimintaan sopimuksen mukaisen määrän ja opastuksen lisäksi järjestänyt arkipäivisin työväkeä lumetukseen. Yrityksen haluamaa lisähenkilöä aina rinteen aukioloajaksi ei ole sopimuksissa luvattu.

Yritys on keväällä 2019 tehnyt sähköpostilla esityksen 40 000 e/vuosi ostopalveluista, mutta esitystä ei ole hyväksytty. Ainoa hyväksytty ostopalvelu olisi sopimuksessa kohta, jossa kahden kuukauden vuokra voidaan neuvotella esimerkiksi oppilaiden laskettelulippuihin.

Vahingonkorvauslaskut ovat kunnanhallituksen mukaan aiheettomia. Sopimuksen mukaan kunnalla ei ole korvausvelvollisuutta kone-, laite ym. rikkoutumisista johtuneista tulonmenetyksistä. Kunta on hoitanut perusasiat kuntoon niin, että rinne/kahvilatoiminnan pyörittäminen oli mahdollista.

Lue lisää aiheesta 22.1. Uutisnuotasta