Viihtyisät tilat tuovat iloa opiskeluun

Koulutyö pyörähtää torstaina käyntiin valtaosassa eteläpohjalaisia kouluja. Ähtärissä koulutyö aloitetaan pidempiaikaisissa väistötiloissa, joihin Otsonkoulun oppilaat ovat siirtyneet. Näissä tiloissa opiskellaan ainakin seuraavat kolme vuotta.

– Otsonkoulu toimii toistaiseksi kahdessa eri paikassa. 1.-3. -luokkalaiset, pienluokka ja pienryhmä käyvät koulua Sairaalanmäellä ja 4.-6. -luokkalaiset opiskelevat Koulutien rivitaloilla, Ähtärin kaupungin hallintojohtaja Seppo Karjala kertoo.

– Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Reppula toimii Ollinkulmassa ja pienluokan Reppulaa pidetään Sairaalanmäellä. Myllymäen koulu jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan omissa tiloissaan.

Lukio siirtyy ainakin alkavaksi lukuvuodeksi Tuomarniemelle lukuun ottamatta musiikin ja kuvataiteen tunteja, jotka pidetään yhteiskoulun tiloissa. Lukiolla on Tuomarniemellä käytössään kuusi luokkatilaa.

– Yhteiskoulu jatkaa entisissä tiloissaan, joihin on tehty kesän aikana korjaustoimenpiteitä. Tämän kuukauden aikana koulun pihaan valmistuu lisäksi kolme luokkatilaa sisältävät moduulitilat, Karjala kertoo.

Pienet koululaiset tuovat Sairaalanmäelle tullessaan vilinää ja vilskettä ja tästä syystä liikennejärjestelyihin ja turvallisuuteen on panostettu kunnolla. Oppilaiden vanhempia on toivottu käymään lasten kanssa Sairaalanmäellä jo ennen koulun alkua tutustumassa ulkoalueen järjestelyihin.

– Kouluautot jättävät oppilaat koulukyytien pysäköintialueelle sairaalan entisen ensiavun kohdalle. Jos oppilas saapuu kouluun huoltajan kyydillä, on lasten jättö- ja noutopaikka sairaalan alapuolella. Kulku alueelle on Sairaalantien kautta, Otsonkoulun rehtori Marika Pienimäki kertoo.

Sairaalanmäellä opiskellaan kahdessa kerroksessa. Alakerrassa luokkatiloja on neljä ja yläkerrassa kuusi.

– Alakerran luokkahuoneet ovat entisiä fysioterapian tiloja. Tiloihin on uusittu valaistus ja ilmastointi, lisätty akustiikkaa ja kaikki seinäpinnat on maalattu. Remontti aloitettiin 29. huhtikuuta ja rakennus-, palo- ja työterveystarkastus tehtiin viime viikolla. Kaikki meni läpi hyvin arvosanoin, joten saamme olla tyytyväisiä nopeaan aikatauluun ja lopputulokseen, Kiinteistö Oy Sairaalanmäen toimistusjohtaja Markus Sulkava totesi.

Yläkerrassa luokkatilojen lisäksi sijaitsevat pienluokka, opettajien huone, hallinnollinen johto sekä siivoustilat. Tiloissa oleva hissi mahdollistaa pienluokan pyörätuolilla kulkevien lasten esteettömän kulun koulutiloissa.

Lue lisää aiheesta 8.8. Uutisnuotasta.