Venäläiset matkailijat löysivät Ähtärin uudestaan

Ähtäri täyttyy joulun ja uuden vuoden sekä loppiaisen aikaan niin kotimaisista kuin venäläisistä matkailijoista. Perinteistä suomalaista joulua vietetään Ähtärin matkailualueella lähinnä suomalaisten joulunviettäjien toimesta.

Vierailijat voivat nauttia jouluisesta ohjelmasta talvisessa Eläinpuistossa, Pandatalossa ja Farmilla, missä itse joulupukki ottaa vieraita vastaan. Farmilla on myös lapsille suunniteltu tonttupolku, joulukuusen koristelua sekä Mesimarttojen tarjoamaa riisipuuroa. Jouluiset tervehdyskäynnit kotieläimien luona ilahduttavat varmasti perheen pienimpiä. 

Parin vuoden tauon jälkeen on Hotelli Mesikämmen jälleen joulun aikaan avoinna ja valmiina vastaanottamaan vieraat. Mesikämmen-kylpylä ja keilahalli palvelevat joka päivä.

Joulun varaustilanne näyttää rohkaisevalta ja sama hyvä tilanne jatkuu heti joulun jälkeen, kun venäläiset uuden vuoden matkailijat täyttävät paikkakunnan majoitustilat. Reilut 300 venäläistä turistia on löytänyt muutaman vuoden jälkeen jälleen Ähtärin.

Ensimmäiset vieraat saapuvat heti joulun jälkeen ja sesonki jatkuu yli loppiaisen. Keskimääräinen viipymä on 6-7 vuorokautta, majoitusvuokausia kertyy kaikkiaan noin 1800.

Asiakkaat ovat individuaaleja ja varanneet matkansa itse eivätkä matkatoimiston kautta. Suomeen he saapuvat ensisijaisesti omilla autoilla ja suurin osa tulee Moskovasta saakka.