Vanhustenpäivää juhlitaan ensi vuonna Ähtärissä

Iäkkäille ja heidän läheisilleen järjestetty vuosittainen Vanhustenpäivän pääjuhla pidetään ensi vuonna Ähtärissä sunnuntaina 3. lokakuuta teemalla Luonto antaa voimaa – Naturen ger kraft.

Vanhustenpäivän valtakunnallista pääjuhlaa vietetään joka vuosi eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Juhla järjestetään yhteistyössä Vanhustyön keskusliiton, kaupungin ja paikallisten toimijoiden kanssa. Tänä vuonna juhla oli Naantalissa ja ensi vuoden paikaksi on valittu Ähtäri.

– Luonnossa liikkuminen virkistää ja antaa voimaa kaikenikäisille lapsista vaariin. Ähtärin idea tarjota luontoelämyksiä kaikenikäisille puhutteli meitä. Luonto-aiheesta tuleekin liiton ensi vuoden kantava teema, Vanhustyön liiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara kommentoi.

Vanhustyön keskusliiton vuoden 2021 teema Luonto antaa voimaa – Naturen ger kraft sopii Ähtärille erinomaisesti.

– Luonto luo perustan koko elämälle, se lisää hyvinvointia ja on tärkeä osa suomalaisten identiteettiä. Nyt koronavuonna luonnon merkitys on entisestään korostunut. Ähtärin järvi- ja harjumaisemat tarjoavatkin luontoteemaiselle kokoukselle parhaat mahdolliset puitteet, toteaa Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.