Turvallisuus edellä kohti kesää

Kesäkuu tuo tullessaan pienen askeleen kohti koronan tuomien rajoitusten purkamista. Ähtärin matkailualueella se tarkoittaa Ähtäri Zoon ja Farmin, uimahallin ja keilahallin avautumista sekä hotelli Mesikämmenen huonevarauksen avaamista.

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Arja Väliaho toteaa toiminnassa edettävän turvallisuusasiat tosissaan ottaen. Työntekijöille sekä asiakkaille on selkeät turvallisuusohjeet ja vesilintutalo sekä Farmin talli ja navetta ovat suljettuina lähikontaktien estämiseksi. Pandatalo on avoinna, turvallisuus siinäkin huomioiden. Opastuksia ei tehdä.

– Pandatalossa on kameravalvonta ja seuraamme tilannetta.

– Lisäämme asiakkaiden käsienpesumahdollisuuksia reiteille altailla, samoin käsidesien määrää, kertoo Väliaho. Puhtaudesta pidetään tarkempaa huolta myös lisäämällä wc-tilojen siivoamiskertoja.

Eläinpuistoreitin varrella sijaitsevia pöytäryhmiä ja istumapaikkoja lisätään, jotta perheet voivat syödä eväitä turvavälejä noudattaen.

– Panostamme take away-tarjoiluun. Tämän lisäksi Kaakkolammella toimii jäätelökioski.

Eläinpuisto on turvallinen luontokohde, eräänlainen patikkapolku, jonka varrella voi nähdä turvallisesti suuren määrän eläimiä. Sellaisia, joita ei tavallisella luontopolulla välttämättä kohtaa.

Lue lisää aiheesta 27.5. Uutisnuotasta.