Tarkka taloudenpito jatkuu ensi vuonna Ähtärissä

Kaupunginvaltuuston vuonna 2016 päättämän tervehdyttämisohjelman mukaan silloinen noin kuuden miljoonan alijäämä tulee olla katettuna vuoden 2022 loppuun mennessä. Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäen mukaan kolme viimeistä vuotta ovat olleet vahvoja ja budjetoitua paremmat tilinpäätöstulokset kirivät alijäämää kiinni suunniteltua ripeämmin. Kuluva vuosi jää sen sijaan arviolta noin miljoona euroa alijäämäiseksi ja kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa budjetoidusta. Keskeisin syy tähän ovat noin 1,2 miljoonaa euroa ennakoitua alhaisemmiksi jäävät verotulot. Kuusiolinna Terveyden osakkeiden myynnin toimeenpano kuluvana vuonna kääntäisi tuloksen selkeästi plusmerkkiseksi.

– Tätä vuotta odotamme positiiviseksi ja syy on se, että valtuustossamme on hyväksytty Kuusiolinna Terveys Oy:n osakekauppa. Sen arvo Ähtärille on 5,3 miljoonaa euroa, Pienimäki toteaa.

Suunnitellut investoinnit ensi vuodelle ovat runsaat 3,7 miljoonaa euroa. Yksittäinen suurin kohde on uuden uimahallin rakentaminen 1,5 miljoonalla eurolla. Kaupungin lainamäärä kasvaa ensi vuoden aikana noin kahdella miljoonalla eurolla kaikkiaan noin 24,6 miljoonaan euroon.

Poistojen jälkeen ensi vuoden ylijäämän arvioidaan olevan 50 000 euroa eli talousjohtaja Arja Väliahon mukaan plussalle mennään rimaa hipoen. Tuloveroprosentti säilyy nykyisessä 22 prosentissa.

Lue lisää aiheesta 4.12. Uutisnuotasta.