Taimelan oppilaat rakensivat leikkimökin koulun pihaan

Lehtimäen Taimelan koulun 4.-6. luokan oppilaat vanhempineen ja opettajineen ahkeroivat koulun piha-alueella viime viikolla. Aherruksen tuloksena pihaan nousi upea leikkimökki, jonka rakentaminen oli lukuvuonna yhtenä valinnaisaineena.

– Valinnaisainekurssilla lähdimme liikkeelle ideoista, joita laitettiin paperille. Maalasimme unelmien leikkimökin ja kävimme tutustumassa päiväkodin pihassa olevaan leikkimökkiin – sen rakennetta ja toimivuutta, idean äiti, opettaja Merita Myllymäki kertoi.

– Valinnaisaineryhmään kuului 17 oppilasta, jotka muodostivat viisi ryhmää. Jokainen ryhmä valmisti leikkimökin prototyypin, joista koko koulu sai äänestää sen, joka rakennettaisiin.

Rakennettavaan leikkimökkiin tuli kokoa 2x3 metriä ja siihen laitetaan koulun puolelle sivuun vedettävä pleksi-ikkuna. Sen kautta leikkimökki muuntuu leikeissä vaikkapa kioskiksi.

– Lapsille tämä on opettanut sitkeyttä ja pitkäjänteisyyttä. He ovat samalla nähneet oppilaiden, opettajien ja vanhempien puhaltavan yhteen hiileen. Lehtimäellä onkin vahva yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri.

– Ensi lukukaudella lähdemme tekemään käsityötunneilla sisustusta leikkimökkiin, nyt on tärkeintä saada mökki kasaan ja maali pintaan, Myllymäki sanoi.

Lue lisää aiheesta 16.5. Uutisnuotasta.