Suomenselän Samoilijat retkeilivät

Suomenselän Samoilijat järjestivät Lehtimäen Valkealammella Rakastu retkeilyyn -kurssin, joka kesti yön yli. Harmittavasti juuri tuona ajankohtana lämpötila laski kahteen pakkasasteeseen yön aikana ja 18 osallistujasta yöksi jäi vain kuusi sinnikästä retkeilijää.

Kurssin vetäjinä toimivat Soile ja Markku Autio ja osallistujia oli Ähtäristä, Soinista, Helsingistä, Kotkasta ja Alavudelta. Kurssi siis kiinnosti ulkoilijoita laajalta alueelta.

– Kurssi oli Suomen Ladun organisoima ja oli tarkoitettu aikuisille aloitteleville retkeilijöille eikä osallistuminen edellyttänyt aiempaa kokemusta. Ajatuksena oli innostaa osallistujia löytämään uusi harrastus, Markku Autio totesi.

– Suomen luonto on arvaamaton ja tällä kertaa se todellakin haastoi osallistujat kolealla säällä. Onneksi kaikki olivat varautuneet hyvin myös huonoon säähän. Kaksi osallistujaa uskaltautui jopa uimaan Valkealammessa.

Kurssin ohjelmaan kuului monipuolisesti retkeilyn perustaitojen ja -tietojen opettelua. Tutuiksi tulivat niin suunnistus kompassin kanssa kuin erilaiset retkivälineetkin.

Lue lisää aiheesta 2.6. Uutisnuotasta.