SPR:n Lehtimäen osasto kaipaa uusia jäseniä

SPR:n Lehtimäen osasto esitteli toimintaansa Lehtimäellä. Toiminnan tunnetuksi tekemisen lisäksi tavoitteena oli kasvattaa osaston jäsenmäärää, joka on tällä hetkellä reilu 60. Osasto on perustettu vuonna 1951 ja sen puheenjohtajana toimii Tarja Suokonautio.

– Jäseniä tarvittaisiin enemmän, sillä pienellä osastolla on paitsi pienet menot, niin ei tuloja lainkaan. Olisi tärkeää, että apua pystyttäisiin antamaan silloin, kun sitä kipeimmin tarvitaan ja tähän osasto tarvitsee rahaa, SPR:n Länsi-Suomen piirin apulaistoiminnanjohtaja Tero Hintsa kertoi.

– Jäsenmaksusta pieni osa jää aina paikkakunnalle käytettäväksi, ilman jäseniä ei ole osastoakaan.

Lehtimäen osasto toimii paikkakunnalla aktiivisesti. Kultaisen iän kerho lienee toiminnasta suosituin ja se kokoontuu kerran kuukaudessa, myös kesällä.

– Kesäkaudenavajaiset järjestetään yhteistyössä Eläkeliiton Lehtimäen yhdistyksen sekä kappeliseurakunnan kanssa ja vanhusten viikolla viemme yhdessä ikäihmisiä ulkoilemaan. Senioreiden joulujuhla järjestetään tänä vuonna jo 34. kerran ja osasto lahjoittaa Wilhelmiinaan, Helmiinaan sekä Rantakaislaan joulupuuroaineet, osaston sihteeri Ulla Jokinen kertoo.

– Osasto auttaa vähävaraisia lapsiperheitä joulunaikaan Hyvä joulumieli -lahjakorteilla ja Terhokerho tarjoaa mahdollisuuden ikäihmisen ja lapsen kohtaamiseen. Lehtimäellä Terhotapaamiset ovat luontoretkiä.

– Jäsenet ovat elintärkeä osa Punaista Ristiä. Jäsenyys ei velvoita mihinkään muuhun kuin jäsenmaksun maksamiseen. Jäsenmaksu mahdollistaa vapaaehtois- ja avustustyön, ensiapukurssit, ystäväpalvelun ja paljon muuta toimintaa, Hintsa toteaa.

– Jäsenmaksun ansiosta kykenemme auttamaan kriisitilanteissa nopeasti ja tehokkaasti sekä Suomessa että ulkomailla. Hätäavusta 80 prosenttia jää Suomeen ja 20 prosenttia menee ulkomaille.

Lue lisää aiheesta 8.5. Uutisnuotasta.