Soini ostaa maata

Soinin kunnanvaltuuston kokous vietiin maanantai-iltana oheisohjelmineen läpi pitemmän kaavan mukaan. Ennen kokousta valtuusto suuntasi Vehunkylälle, jossa oli ohjelmassa tutustuminen Nature Paavola Oy:n toimintaan. Pääasiassa koivun mahlaa markkinoiva yritys on laajentamassa myyntivalikoimaa myös muihin luonnon tuotteisiin. Yrityksen päärakennus on peräisin 1700-luvulta ja talo on vielä remontin alla. Yrittäjillä on edessään vuosien projekti ja suunnitelmissa on muun muassa majoituspalveluiden järjestäminen.

Kunnanvaltuuston kokous pidettiin Vehutalolla, joka on herännyt viime vuosina uuteen kukoistukseen. Kokouksen avannut valtuuston puheenjohtaja Mikko Källi totesi, että vastaavia tutustumisia valtuuston kokouksineen voisi kesäisin pitää muillakin kylillä.

Soinin kunnan ja Sirpa ja Alpo Aholan välille on laadittu kauppakirja, jolla Soinin kunta ostaa noin 9,65 hehtaarin määräalan Keskitalo -nimisestä tilasta. Kauppahinta on 40 000 euroa.

Kunnanjohtaja Juha Viitasaari totesi, että alue on tärkeä Vuorenmaan alueen kehittämiselle. Juha-Pekka Keisala (kesk.) lisäsi, että hinta alueesta on kohtuullinen. Kiinteistöllä on puustoa taimikosta päätehakkuukypsään kuusikkoon sekä asuintontti rakennuksineen ja laskettelurinnettä. Valtuusto hyväksyi kauppakirjan ja varasi vuoden 2019 talousarvion investointiosaan maanhankintaan 31 000 euroa lisää määrärahaa.

Lue lisää valtuuston päätöksistä 28.8. Uutisnuotasta.