Punaisen Ristin Ähtärin osasto hankki riksapyörän

SPR:n Ähtärin osasto on hankkinut käyttöönsä riksapyörän, jolla tarjotaan pyöräilyn iloa ja tuulen tunnetta ikäihmisten kasvoille.

Punaisen Ristin ystävätoimintaan Ähtärissä osallistuva Jukka Karén toteaa riksapyörän antavan uuden mahdollisuuden vanhusten ulkoiluttamiseen palvelukotien sijaitessa Ähtärissä pääasiassa mäkien päällä. Pyörätuoleilla liikkuen matkat jäävät lyhyiksi.

– Punaisen Ristin ystävätoiminta on ollut aktiivinen. Ajatuksena on, että pyörä on kaikkien järjestöjen ja toimijatahojen käytössä. Sitä säilytetään Ostolanhovin kuraeteisessä. Tarkoituksena on, että sinne laitetaan varauslista, jolla voi varata riksapyörän etukäteen joksikin ajaksi tai kiinteäksi ajaksi.

Kaupunki myönsi hankintaan avustusta saamistaan testamenttivaroista, jotka on kohdennettu nimenomaan ikäihmisten virkistys- ja hyvinvointitoimintaa varten. Asia eteni nopeasti anomuksesta toteutukseen kaupunginhallituksen käsitellessä yhdistyksen hakemusta 7.10. myönteisellä päätöksellä. Pyörä oli testattavana tällä viikolla.

Hyvällä asialla on myös PVC-Kate, joka on luvannut osallistua riksapyörän suojapeitteen tekemiseen.

Lue lisää aiheesta 4.12. Uutisnuotasta.