Pandacon kokosi yhteen japanilaisesta ja korealaisesta taiteesta kiinnostuneita

Ähtärin kirjastotoimen järjestämä Pandacon-tapahtuma kokosi viime lauantaina animesta, mangasta ja korealaisesta musiikista kiinnostuneita ensimmäistä kertaa yhteen liikuntahallin ja Pirkanlinnan tiloihin. Päivän aikana oli tarjolla monipuolista ohjelmaa aina tanssiryhmien esityksistä kirjailijavierailuun, sekä erilaisiin myyntipisteisiin, unohtamatta tietysti osallistujien pukeutumista erilaisiin rooliasuihin cosplay-teeman mukaisesti. Päivä huipentui nuorisotoimen tiloissa järjestettyyn päättäjäisdiscoon.

Pandaconin idean takana on kirjastonhoitaja Kati Ranta, joka vastasi myös tapahtuman järjestämisestä. Vaikka kyseessä oli ensimmäinen Rannan järjestämä tapahtuma, sujui se hänen mukaansa hyvin.

Conilla tarkoitetaan tapahtumaa, joka kokoaa tietyn elokuvan, sarjan tai genren harrastajia yhteen erilaisten ohjelmien ja aktiviteettien äärelle. Rannan alkuperäinen idea Pandaconista erosi lopulta järjestetystä tapahtumasta ainakin tapahtuman laajuuden osalta. Rannan mukaan yhteistyö esimerkiksi kaupungin kanssa sujui erinomaisesti.

Lue lisää aiheesta 2.10. Uutisnuotasta.