Pallo pyörii metsäteeman ympäröimänä

Juhannuksena Ähtärin matkailualueella avattu keilahalli sai osakseen suuren suosion. Hotelli Mesikämmenen yhteyteen rakennettu, kahdeksanratainen keilahalli kiinnosti Ähtärin kaupungin liikuntakoordinaattori Janne Muhosen mukaan erityisesti ähtäriläisiä.

– Radat olivat lauantaina käytännöllisesti täynnä, vai yksittäisiä ratoja oli vapaana. On aika positiivista, että suurin osa kävijöistä oli selkeästi ähtäriläisiä. Avautumisesta oli puhuttu jo kauan, joten he odottivat tätä, Muhonen selvittää iloiten kävijämäärästä.

Keilahalli on hyvä kohde läheltä ja kauempaa saapuville kävijöille, tarjotessaan mahdollisuuden liikunnalliseen harrastukseen läpi vuoden.

– Normaalisti keilailu on syys-, kevät- ja talvilaji. Täällä kausi jatkuu täysillä myös kesän turistien keilaillessa. Tämä on keilahalli, jossa on ympärivuoden toimintaa.

Keilahallissa pelataan luonnon helmassa, sillä sen ratoja reunustavilla seinillä on kuvattuna vehreää metsää ja radan takaseinällä interaktiivinen näyttö, jonne siirtyy kuvia neljästä projektorista. Näytöllä touhuavat pelin kulun mukaisesti hirvi, ilves, lumileopardi sekä panda. Lisäilmettä peliin tuo panda, joka juoksee pitkin rataa pallon vieriessä kohti keiloja.

Kunhan tekniikka saadaan viimeisteltyä, jatkossa eläimet tekevät myös muun muassa ”hurraa -liikkeitä” kaadon osuessa kohdalleen.

– Vielä se ei ole valmista, mutta ohjelmoimme ne pikkuhiljaa elehtimään sen mukaan kuin pelataan.

Muhonen kertoo taustalle olevan mahdollista saada myös kuvia sekä tekstiä asiakkaan toiveiden mukaan, vaikkapa paikalla pidettyihin syntymäpäiväpeleihin juhlan kohteesta tai yritystapahtumiin tilan vuokraajan logoja.

Lue lisää aiheesta 26.6.2019 Uutisnuotasta.