Päätöstentekoa poikkeusoloissa

Kansanedustaja Mikko Savolan (kesk.) kuluva vuosi on ollut hyvin pitkälti etäyhteyksin työn hoitamista. Jos jotain hyvää on vakavasta asiasta löydettävä, on se mahdollisuus tehdä töitä osittain kotoa.

– En muista, että olisi näin vähän olisi ollut eduskunnan ulkopuolisia menoja. Edustajia kysytään puhumaan eri tilaisuuksiin, viikonloppuisin on paikallisyhdistysten kokouksia ja yhteiskunnallisia juhlia, vierailuja ja muita. Ne ovat menneet nyt hyvin pitkälti sähköisesti Teamsin välityksellä.

Savola toteaa kaiken rajoitteiden ja toiminnan keskiössä olevan koronan kurissapitämisen. Keväällä opittiin taudin kuvaa ja nyt ovat paikalliset rajoitukset mahdollisia. Savola ei usko vaikkapa koulujen kerralla kiinni menemiseen, ellei tule tartuntatapaus, jolloin viranomaiset toimivat sen mukaan.

– Hätä on nyt ennen kaikkea elinkeinoelämällä. Valtio ottaa iskua vastaan 20 miljardin velalla tänä vuonna, millä rahoitetaan yrityksillä olevia palveluja, kuntia, sairaanhoitopiirejä, jotta isku ei olisi niin iso peruspalvelujen tuottajille.

Hieman liian tiukille Savolan mielestä mentiin keväällä yli 70-vuotiaita koskevien rajoitusten osalta.

– Sitä tunnetta ei olisi saanut tulla, että joku olisi ongelma yhteiskunnalle. Ei se niin ole, vaan heitä pyrittiin suojaamaan. Nyt he pystyvät olemaan mukana yhteiskunnassa normaalisti pitämällä maskia ja huolehtimalla hygieniasta.

Lue lisää aiheesta 4.11. Uutisnuotasta.