Otsonkoulun ja lukion jatkokäytölle kaivataan ideoita

Ähtärin lukio ja Otsonkoulu toimivat väistötiloissa sisäilmaongelmien vuoksi. Osa käytöstä poistetuista koulutiloista on kuitenkin edelleen käyttökelpoisia aiheuttamatta oireilua tai sairastumista. Pohdittavana onkin, mitä tehdä näille käytöstä poistetuille tiloille. Kaupungintalolla viime viikolla järjestetty ideariihi-ilta kokosi päällekkäisistä tapahtumista johtuen vain pienen joukon osallistujia.

Kaupunginhallitus perusti viime vuoden marraskuussa työryhmän selvittämään koulukiinteistöjen jatkokäyttömahdollisuuksia. Kokoontumisen tuloksena ehdotusten joukossa oli muun muassa yksityisille, yrityksille tai yhteisöille vuokrattava työpajatila hyödynnettäväksi vaikkapa autojen tai mopojen korjaukseen. Muita esille nousseita mahdollisia ajatuksia olivat sisäskeittipuisto, sisäparkourrata, Pump track -sisärata, kaupunkisotatila, pakohuone, tilat agilitylle sekä liikuntatilat yhdistysten käyttöön. Yksi ehdotuksista oli tilojen valjastaminen pelastuslaitoksen harjoittelutilaksi esimerkiksi savusukellukseen, pelastaja- tai poliisikoirien koulutukseen jne.

Syy käytöstä poistettujen tilojen hyödyntämiseen on kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäen mukaan muun muassa se, että turvallisten ja terveellisten tilojen lisäksi kaupungin tehtävänä on pitää huolta myös kuntataloudestaan pysyäkseen itsenäisenä kuntana.

– Niin kauan kuin pystymme toimimaan kehittämään Ähtäriä Ähtärin toimesta, on se arvo, joka kannattaa toimeenpanna.

Lue lisää aiheesta 5.2. Uutisnuotasta.