Nuorilla halu oppia koko ajan uutta

Koulutuskeskus Sedu Ähtärin valmistujaisjuhlaa vietettiin Koulutiellä. Tänä päivänä ammatillinen koulutus on hyvin yksilöityä ja oppilaita valmistuukin ammattiin monessa osassa, omien aikataulujensa mukaan. Kaikki valmistuneet kuitenkin juhlivat saavutustaan yhtaikaa.

– Viime syksynä julkaistu kysely ammatillisesta koulutuksesta antoi positiivisen kuvan, 95 prosenttia opiskelijoista oli tyytyväisiä ja pitivät käytännön läheisestä, paljon työtä sisältävästä koulutuksesta, koulutuspäällikkö Jorma Tukeva kertoi juhlassa.

Ähtärin kaupungin vs. sivistystoimenjohtaja Markus Hyytinen totesi opintojen päättymisen olevan aina merkittävä merkkipaalu nuoren elämässä.

– Tänä keväänä ammattiin valmistuu noin 80 000 nuorta. On hienoa, että ympäröivän yhteisön ja koulutuksen yhteistyö on vahvaa tänä päivänä – koulu on hyvä ja tärkeä osa kaupunkia. Osaaminen syntyy monien taitojen kautta opiskelun lisäksi.

Opiskelijan puheenvuoron käyttänyt, matkailupalvelujen tuottajaksi valmistunut Miina Mäenpää totesi, ettei ole yhdentekevää, millaisen jäljen jätämme maailmaan.

– Ei ole tärkeää millaiselta näytät tai millaisia vaatteita sinulla on. Toisten kohtelu ja ystävällisyys ovat asioita, joista sinut muistetaan. Itselleni tämä opiskeluaika on antanut rohkeutta – olla oma itsensä ja ottaa riskejä. Asuntolatoiminnalle haluan antaa erityiskiitoksen – vapaa-ajantoiminta sai minutkin mukaansa ja muodostimme oman tiiviin ryhmän.

Lue lisää juhlasta 5.6. Uutisnuotasta.