Nuku yö ulkona -tapahtuma Arpaisilla

Suomen Latu haastaa neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 31.8. Ähtärinjärven Sydänyhdistys ry järjestää Suomen luonnon päivän aktiviteettien jälkeen Nuku yö ulkona -tapahtuman Arpaisilla elokuun viimeisenä iltana ja yönä.

Nuku yö ulkona -tapahtuma alkaa klo 17 Arpaiskämpän läheisyydessä, johon pystytetään iso armeijan teltta yöpymistä varten. Telttaan mahtuu yöpymään 10-15 henkilöä ja siellä majoittuminen on ilmaista. Arpaisilla voi majoittua myös omaan majoitteeseen kuten telttaan, riippumattoon tai tarppiin.

Jokaisen osallistujan tulee huolehtia omista yöpymisvälineistä kuten makuupussista ja makuualustasta sekä retkieväistä. Mukaan kannattaa varata myös otsalamppu sekä juomavettä. Ähtärin Yhteinen keittiö tarjoaa kaikille majoittujille aamupalan sunnuntaiaamuna maksutta. Arpaiskämpän sauna lämpiää illalla.

Tapahtuman aikana on luvassa luonnossa oleskelua ja ulkoilmasta nauttimista hyvässä hengessä ja seurassa. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiesoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

Lähin parkkipaikka Arpaiskämpältä sijaitsee n. 600 metrin päässä Arpaisten Itäisellä
P-paikalla. Lisätietoja Arpaisten alueesta ja ajo-ohjeet Arpaiskämpälle löytyvät osoitteesta www.arpainen.fi.