Matkalla kohti Metsämaailmaa -hanke avartaa ajatuksia

Suomalainen metsä on kasvattanut etenkin kuluvan vuoden aikana vetovoimaisuuttaan. Metsästä on moneksi sen tarjotessa niin virkistystä kuin erinomaisen oppimiskohteen.  

Hankekoordinaattori Tiina Tarkkonen kertoo kaksivuotisessa Matkalla kohti Metsämaailmaa -hankkeessa haettavan vastauksia muun muassa siihen, mitä metsäluonnon, metsätalouden ja muun metsään liittyvän toiminnan osa-alueita tulevaisuuden Metsämaailmassa voitaisiin esitellä ja miten. Mietittävänä on myös sille sopiva hallinnoiva organisaatio ja liiketoiminnan mahdollisuuksien kartoittaminen. Yhteistyötahoja on jo monia - kuten Sedu Tuomarniemi- ja hankkeeseen haetaan myös ICT-alan osaajaa.

Eläinpuiston intendentti Heini Niinimäki toteaa ympäristökasvatustoiminnan olevan eläinpuistojen ja -tarhojen ydinosa-aluetta.

– Sen merkitys toiminnassa on kasvanut koko ajan ja kasvaa edelleen. Sen takia meilläkin on viime vuosina panostettu siihen voimakkaammin ja parin vuoden ajan on palkattuna ollut täysipäiväisesti ympäristökasvattaja.

– Sitä kautta olemme pystyneet kehittämään monesta eri näkökulmasta ympäristökasvatustoimintaa ja tekemään sitä suunnitelmallisesti. Meillä on laajempi ympäristökasvatusohjelma, jota toteutamme vuosikellon tahtiin pyrkien kehittämään uutta ja viemään erilaisia hankkeita eteenpäin.

– Metsämaailma liittyy osaltaan asiaan ja siinä on mukana laajempi yhteistyöjoukko. Tämä hanke tukee ehdottomasti perustoimintaamme, Niinimäki toteaa.

Lue lisää aiheesta 14.10. Uutisnuotasta.