Maantien päällystystyöt käynnissä Lehtimäellä

Lehtimäki-Viranperä maantien päällystystyöt ovat käynnissä ja mikäli aikataulut pitävät, on uusi asfaltti vedetty ensi viikon loppuun mennessä. Kantatiellä 68 päällystetään maantietä kaikkiaan 13 kilometriä.

Kohteen urakoitsija on Asfalttikallio Oy ja urakka kuuluu Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kesän 2019 päällystystöihin. Työmaapäällikkö Kari Väätäinen kertoo työn sujuneen aikataulussa.

– Aikataulua voi viivästyttää muun muassa konerikot tai pitkään kestävät kovat vesisateet. Kunnostuksessa vanha asfaltti jäi pohjalle ja päälle levitetään ohut tasauskerros. Tämän jälkeen tasauskerroksen päälle levitetään paksumpi asfalttikerros, Väätäinen kertoo.

– Asfalttitöille paras keli on 15-20 astetta ilman tuulta, mutta tämän työmaan aikana on jo nähty monenlaista keliä. Työ on sujunut hyvin, autoilijat ovat olleet varovaisia ja ajaneet maltillisella nopeudella työkoneiden lähellä.

Liikenteen ohjauksesta työmaan lähellä on vastannut Jade Infra Oy. Liikenteenohjaajat Oona Karppinen sekä Mirka Kurkela kertovat työhön kuuluvan liikenteen pysäyttämisen ja ohjaamisen vuorotellen työkoneiden ohitse.

– Monet autoilijat eivät tiedä, että jos ohjaamme liikenteen esimerkiksi vasemmalle kaistalle, on sillä kaistalla pysyttävä koko ajan siihen saakka, kunnes ohjataan takaisin. Monet vaihtavat kaistaa kesken matkan, Oona kertoo.

– Monet myös ajavat liian lujaa ja tietyön merkkejä ei ehkä kunnioiteta kuten ennen. Välillä joudumme huomauttamaan autoilijoille nopeudesta, sillä meidän tehtävämme on varmistaa tietyöalueen turvallisuus.

Lue lisää aiheesta 8.8. Uutisnuotasta.