Lääkäritilanne paranemaan päin

Lääkäritilanne Kuusiolinna Terveyden alueella on toimitusjohtaja Juha Viitasaaren mukaan parantumaan päin ja kevään aikana on aloittamassa useampiakin lääkäreitä alueella. Myös Ähtäriin on luvassa resurssien paranemista, Soinissa puolestaan on ollut aika vakaa tilanne lääkärin ollessa tasaisesti paikalla. Uusia lääkäreitä on tulossa erilaisiin ja eripituisiin työsuhteisiin toiminta-alueelle. Näistä vakinaisia on kolme.

Kuusiolinna Terveyden toimesta oli Soinin, Kuortaneen, Alavuden ja Ähtärin alueella viime viikon keskiviikkoon mennessä rokotettu 2434 henkilöä rokotusprosentin ollessa 12,8 prosenttia yli 16-vuotiaiden osalta. Viitasaari kertoo, että noin puolet kotihoidosta ja lähes sata prosenttia tehostetun palveluasumisen asukkaista on rokotettu, kehitysvammayksiköiden asukkaista valtaosa.

Myös lähes kaikki yli 80-vuotiaat on rokotettu ja rokotemäärien odotetaan kasvavan viikosta 18 alkaen. THL on tiedottanut, että Suomeen saapuva koronarokotemäärä moninkertaistuu loppukevään ja kesän aikana. Näin ollen alustavan arvion mukana loppukeväästä olisi mahdollista aloittaa laajempienkin väestöryhmien rokotuksia. Näistä odotetaan lisätietoa.

Lue lisää aiheesta 17.3. Uutisnuotasta.