Kuuden tähden reitistön tila kartoitettavana

Kuuden tähden reitistö kuntoon -hanke nostaa esille 2000-luvun alussa valmistuneen Kuuden tähden reitistön nykykuntoa. Projektivetäjä Emilia Etula toteaa reitistön kulkeneen kuuden kunnan alueella, nyt näitä on kuntaliitosten johdosta viisi.

– Mukana oli kuusi kuntaa, nyt Lehtimäki on osa Alajärveä ja Töysä Alavutta. Alueena reitti on sama. Alkuperäisessä reitistöä on noin 400 kilometriä, Etula selvittää. Reitistön nimi säilyy ennallaan nyt käynnistetyn hankkeen edetessä.

Hankkeessa selvitetään koko Kuusiokuntien alueen kattavan Kuuden tähden reitistön tila ja laaditaan suunnitelma sen kunnostamisesta ja ajantasaistamisesta seudun luontomatkailun vetonaulaksi. Hankkeen rahoittaa Leader Kuudestaan ry ja sitä hallinnoi Alavuden Kehitys Oy.

Kesä-heinäkuun vaihteessa alkaneen hankkeen tarkoituksena on päivittää reitistöä sekä sen kartastoa. Reitistön tila selvitetään ja laaditaan suunnitelmat sen kunnostamiseksi.

– Kaiken takana on isompi tavoite. Tämä vaihe kestää helmikuun loppuun ja siihen mennessä pitäisi suunnitelmien olla valmiina, selvittää Etula. Tämän jälkeen haetaan rahaa reitistön varsinaiseen kunnostukseen.

Lue lisää aiheesta 29.7. Uutisnuotasta.