Kuntamarkkinoinnin parhaat palkittiin – Soini keräsi kehuja

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaali ratkaistiin keskiviikkona 22. toukokuuta Espoossa järjestetyssä Piiri tapahtumassa. Etelä-Pohjanmaa menestyi hienosti mittelöissä, sillä Soini sai kunniamaininnan ja Seinäjoki vei koko kilpailun mestaruuden.

– Pienelle kunnalle tämä oli erinomainen tunnustus ja osoitus, että meidänkin resursseilla voi ponnistaa näkyväksi. Tähän voisi käyttää muutaman maakunnan sanonnan. Muut tekee mitä osaa, me mitä tahdotaan. Hyvää yritetään, mutta priimaa pakkaa tulemaan. Paljon huonompia ei kehdattaisi ollakaan, sanailee Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Soinin markkinointiteko MuoviSampo – Luonnostaan huipulla selvisi kaikkiaan 47 osallistujan joukosta loppuvaiheeseen 12 parhaan markkinointitoimenpiteen mukana. Eteläpohjalaisedustus oli vahva, sillä Seinäjoki ja Into seinäjoki olivat mukana Avaruuden pääkaupunki- ja Taivastelija-markkinoinneillaan. Kaikki Kuuman ryhmän joukkueet esiteltiin kahdeksanminuuttisissa hissipuheissa.

– Hienoja ja kovatasoisia esityksiä. Sain itsekin oppia ja ennen kaikkea virikkeitä muilta. Käytännönläheisyydessään Soinille innostavin esimerkki oli Kylien Kolari, joka antoi esimerkkiä, miten ottaa vielä yksi askel tarinallistamisessa. Mitaleille yltänyt Kolari olikin ainoa kunta Soinin lisäksi muiden ollessa kaupunkeja, Viitasaari avaa päivän tunnelmia.

– Kuntamarkkinointikilpailuun osallistui tavallaan se osa MuoviSampoa, jossa kerrottiin maailmalle asiasta kunnan tavoitteita mukaillen, mutta kyllä onnistumisesta on kiittäminen koko tätä toimeen tarttumista ja saumatonta yhteistyötä kolmannen sektorin, kunnan ja yritysten, etenkin Soinin 4H:n ja K-ryhmän, kanssa.

Lue lisää aiheesta 29.5. Uutisnuotasta.