Koronatilanne pahenee Järvi-Pohjanmaalla

Lehtimäellä ja Soinissa leviävä koronavirus kasvattaa tartuntalukuaan päivä päivältä. Maanantaina 23. marraskuuta sekä Soinin kunta että Alajärven kaupunki antoivat tiedotteen sen hetkisestä tilanteesta.

Soinissa kokonaistartuntamäärä on kahdeksan kappaletta ja Soinin tartuntaketju on tarkasti rajattu ja altistuneet on määrätty karanteeniin.

Soinin terveysasemalla on aloitettu drive-in koronanäytteiden otto tiistaina 24. marraskuuta. Näytteitä otetaan tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 8.30-9.30. Drive-in testauspiste sijaitsee terveysaseman etupihalla ja se toimii ajanvarauksella ja näytteenottoa varten tarvitaan lähete. Asiakkaita pyydetään olemaan aina yhteydessä ajanvaraukseen joko puhelimitse (06 2525 7612) tai Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta.

Alajärven kaupungin alueella on todettu yhteensä 54 positiivista koronatartuntaa 23. marraskuuta mennessä. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät aiemmin tiedossa olleisiin tartuntaryppäisiin.

Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on noin 370. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.