Koronarokotukset Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella

Koronarokotuksen pääpaino on siirtynyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksen mukaisesti entistä voimakkaammin ikäihmisiin. Ympärivuorokautisen hoivan viimeisetkin asukkaat ovat saaneet ensimmäisen rokotteen viikon 7 aikana. Myös osa henkilöstöstä on saanut rokotteen. Sekä osa asukkaista että osa henkilöstöstä on saanut myös tehosterokotteen. Järvi-Pohjanmaalle on tulossa eri rokotevalmisteita, jotka on suunnattu eri ikäryhmille. 

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella Alajärven terveyskeskuksessa sekä Lappajärven ja Vimpelin terveysasemilla. Käytössä oleva koronarokote vaatii hyvin tarkat säilytys- ja käsittelyohjeet eikä yksittäisiä rokoteannoksia voida kuljettaa ikäihmisten kotiin.

Ikäryhmille avataan sähköisiä ajanvarausoikeuksia porrastetusti. Ajanvarausoikeudesta lähetetään kirje kotiin. Ajanvarausoikeuden avauduttua tulee myös välittömästi testiviesti matkapuhelimeen, mikäli asiakas on antanut luvan tekstiviestin lähettämiseen. Ajan voi varata www.hyvis.fi sivuston kautta. Ohje ajanvarauksen tekemiseen on kirjeessä. Viikolla 7 kirjeen saavat yli 80-vuotiaat henkilöt.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotuksien yhteydessä myös Lehtimäen terveysasemalla järjestetään rokotuspäiviä, mutta niistä tiedotetaan myöhemmin.

Koronarokoteaikoja annetaan ainoastaan koronarokotteiden ajanvarausnumerosta. Koronarokotteen ajanvarausnumerossa on takaisinsoittojärjestelmä. Opastavat nauhoitteet kertovat, kun soittajan numero on tallentunut takaisinsoittojärjestelmään. Tämän jälkeen numero on takaisinsoittojonossa ja soittaja voi rauhassa jäädä odottamaan yhteydenottoa. ​Asiakkaalle pyritään soittamaan 1-3 päivän kuluessa. Järvi-Pohjanmaan työntekijät soittavat asiakkaille jonon järjestyksen mukaisesti sitten kun viikoittaisten rokote-erien määrät varmistuvat. Näin ollen takaisinsoitto voi tulla esimerkiksi viikon kuluttua.