Kela-taksien uudelleenkilpailutus alkaa

Kela hakee palveluntuottajaa tai -tuottajia huolehtimaan Kelan korvaamista taksimatkoista Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Lapin ja Uudenmaan maakuntien alueella. Hankintailmoitukset on julkaistu Kanta-Hämeen osalta 29.7. ja Etelä-Pohjanmaan, Lapin ja Uudenmaan osalta 30.7.

Hankinnat toteutetaan maakunnittain käyttöoikeussopimuksina. Kysymyksessä on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn, välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan, maksuliikenteen sekä raportoinnin. Maksuliikenteessä käytetään Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä. Hankintailmoituksiin voi tutustua julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmassa. Tarjoukset pitää jättää 4.9. klo 13.00 mennessä.

Maakuntien hankintakokonaisuudet vastaavat pitkälti Kelan aiempia hankintoja. Aiemmat Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Lapin taksipalveluiden hankintailmoitukset ja tarjouspyynnöt julkaistiin tammikuussa 2018, ja markkinaoikeus kumosi hankintapäätökset marraskuussa 2019. Aiempi Uudenmaan taksipalveluiden hankintailmoitus julkaistiin marraskuussa 2018, ja markkinaoikeus kumosi hankintapäätöksen helmikuussa 2020.

Maakuntien nykyiset palveluntuottajat hoitavat Kelan korvaamat taksimatkat toistaiseksi nykyisen sopimuksen mukaisesti. Asiakkaat tilaavat taksin edelleen samasta alueellisesta tilausnumerosta.