Järvi-Pohjanmaalla koronatartuntoja

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu muutama positiivinen koronatartunta 30. syyskuuta. Tällä hetkellä altistuneita on 26 ja heidät on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin.

Järvi-Pohjanmaan perusturva ja sivistystoimi sekä Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat muistuttavat kaikkia kuntalaisia huolehtimaan edelleen hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta sekä turvaväleistä kaikissa tilanteissa. Myös kasvomaskin käyttöä suositellaan.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä on päättänyt, että Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen akuuttiosastolla on vierailukielto, pois lukien saattohoitopotilaat. Vierailukielto on voimassa ainakin 18. lokakuuta saakka.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan pandemiapoliklinikka toimii edelleen flunssa-oireisten potilaiden vastaanottotilana Alajärvellä. Terveyskeskuksen/asemien vastaanotoilla pyritään välttämään tarpeetonta asiointia ja yhteydenotot sekä ajanvaraukset tulee tehdä puhelimitse. Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lappajärven ja Vimpelin terveysasemien ovet suljetaan.