ExtremePark -hanke toi Soiniin puolen miljoonan investoinnit

Projektipäällikkö Kari Laasalan vetämä ExtremePark-hanke toi Soiniin useita projekteja, joihin myönnettiin rahoitusta yhteensä 482 889 euroa. Hanke alkoi 1.elokuuta 2017 ja päättyi vuoden 2019 lopussa. Hankkeen tavoitteena oli luontomatkailun sekä asumisviihtyvyyden kehittäminen ja samalla Soinin vetovoimaisuuden lisääminen. Kari Laasala esitteli hyvin sujunutta ExtremeParkia Soinin kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina 25. toukokuuta.

ExtremePark -hankkeella oli 80 prosentin tuki ja omarahoitusosuus katettiin vastikkeettomalla työllä, jota tehtiin noin tuhat tuntia, sekä osallistumismaksuilla. Hankkeella ei ollut kunnan suoraan antamaa rahallista osuutta. Hankkeessa tehtiin viisi selvitystä ja hankesuunnitelmaa sekä seitsemään esiselvitystä ja hankeohjausta sekä oltiin mukana toteuttamassa Soini 150 vuotta -tapahtumaa ja Soinin ensimmäisiä luonto- ja erämessuja.

Myönnettyjä rahoituksia tuli Kotiseututalo-hankkeeseen 140 269 euroa, Vuorenmaan Elämys- ja kuntoportaisiin 166 000 euroa, Vuorenmaan Alamäkiluisteluratahankkeeseen 133 200 euroa, Leader teemahankkeisiin eri yhdistyksille 33 420 euroa ja Moottorikelkanreitin kunnostushankkeeseen 10 000 euroa. Esteetön luontopolku jäi 27 000 euron rahoitusta vaille, mutta sille on rahoitus tulossa uuden Pitäjän elinvoiman ekosysteemi -hankkeen kautta.

Lue lisää valtuuston päätöksistä 3.6. Uutisnuotasta.