Amazing Race Soini -kesäkisan ykköseksi

Soinin kunnan järjestämä kesäkisa aikaansai yhteensä 88 ideaa. Kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi totesi kilpailun tavoitteena olleen löytää uusia avauksia Soinin kehittämiseen ja tätä kautta vahvistaa niin Soinin pito- kuin vetovoimatekijöitä ja lisätä ihmisten osallisuutta kunnan kehittämiseen.

Kisan voiton vei Markku Ojalan idea Amazing Race Soini, jossa on rakennettu koko päivän aktiivinen tapahtuma Soiniin erilaisin älyä, voimaa ja taitoa vaativine tehtävineen ja iltatapahtumineen. Ideassa hyödynnetään Soinin luonnon monipuolisuutta ja yrityksiä. Tapahtuman voi myös tuotteistaa ja markkinoida esimerkiksi yritysten virkistyspäivän ohjelmaksi.

Muut palkittavat ideat ovat Suuri soinilainen huutokauppa – ei renkää olla tyyris (ideoijana Leila Peura), Luontokeskus Huippu (Jani Ojala), Joulutori palaneen Marleenan puodin tyhjälle tontilla (ei halua nimeään julkistettavan), Kuntalaisportaali -kuntalaisia koskevat vaikuttamiskeinot kunnan asioihin yhden luukun periaatteella (Antti Luoma) sekä Pop Up -toimintamökki Soini keskustaan (Jaakko Rinne).

Lue lisää aiheesta 10.9. Uutisnuotasta.