Alkukesän mökkikauppa käynnistyi vilkkaana

Vapaa-ajan asuntojen myynti on saanut tänä keväänä uutta tuulta purjeisiinsa.

– Väistämättä koronalla on mökkien kysynnän vilkkauteen vaikutusta, toteaa OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV:n toimitusjohtaja Anne Mäkelä. Samaa mieltä on Reija Kaskimäki Asuntokamari LKV Oy:stä.

– Korona-aika on lisännyt merkittävästi loma-asuntojen ja rantatonttien kysyntää normaalivuoteen verrattuna. Myös myyjät ovat huomanneet tämän ja myyntiin tuleekin nyt runsaasti erilaisia loma-asuntoja ja tontteja, Kaskimäki toteaa.

Kaskimäki kertoo tänä keväänä olevan merkillepantavaa, että pienempienkin vesistöjen rannoilta kysellään ahkerasti kohteita.

– Toki isot vesistöt ovat edelleen suosittuja, mutta nyt pienemmiltäkin järviltä tehdään hyvin kauppaa. Kuivan maan kohteille on myös kysyntää, joskin vähemmän kuin rantakohteille. 

Kesämökkejä on kaupan tasaisesti koko Mäkelän edustamalta alueelta. Myynnissä on myös omarantaisia omakotitaloja, jotka soveltuvat niin vakituiseen kuin vapaa-ajankäyttöönkin.

– Kesämökkikaupoissa eivät hintaliikahdukset ole äkkinäisiä. Hinnat pysyvät samalla tasolla, eikä niihin ole odotettavissa laskua, arvioi Mäkelä toivoen yhä useamman miettivän maalle muuttoa.

Lue lisää aiheesta 10.6. Uutisnuotasta.