Aivojumppa ja lepo tärkeää

Ähtärin Pirkanlinnassa kuultiin Lakeudenportin Kansalaisopiston järjestämä yleisluento Oi, muistatkos. Tilaisuudessa Kuusiolinna Terveyden muistikoordinaattori Raija Isoahoa, joka kävi läpi ihmisen muistiin vaikuttavia asioita. Tämän lisäksi hän kertoi erilaisista keinoja muistinsa harjoittamiseen, joka omalta osaltaan ehkäisee erilaisia muistisairauksia, kuten esimerkiksi alzheimerin tautia. Viime viikolla vietettiin aivoviikkoa, joten luento osui hyvään ajankohtaan.

Isoahon mukaan ennaltaehkäisevä työ on muistisairauksista puhuttaessa tärkeää. Ihmisen muisti sijaitsee aivoissa, mutta koko kehon hyvinvointi vaikuttaa aivoihin ja tätä myöten muistiin.

– Kaikki mikä on sydämelle hyväksi, on samaten hyväksi aivoille. Ravinto ja liikunta ovat tätä kautta tärkeitä osia aivojen ja muistin toimintaa.

Tärkeää on löytää itselle mieluisat tavat hyvinvointinsa ylläpitoon, sillä tällöin toiminta on aivojen osalta paljon tehokkaampaa.

– Aktiivisuus on tärkeää. On aina parempi löytää itselle mielekkäitä toimia, kuin se, että hampaat irveessä tekisi jotain.

Aiheesta lisää 25.3. Uutisnuotassa.