Ähtärissä tuetaan korkeakouluopiskelijoita maksuttomalla soluasunnolla

Ähtärin kaupunki on halunnut lähteä tukemaan korkeakouluopiskelijoita, jotka saapuvat paikkakunnalle harjoitteluun yrityksiin tarjoamalla heille maksuttoman soluasuntoasumisen. Kaupungilla on tällä hetkellä varattu yksi kolmio, johon voi majoittua kaksi opiskelijaa. Opiskelijoilla on käytössään oma makuuhuone sekä yhteiset tilat keittiö ja olohuone.

– Kalustettu asunto on kaupungin vuokra-asunto, jota tekninen toimi hallinnoi. Tarvittaessa soluasuntoja otetaan käyttöön enemmänkin. Itse olen vastannut lähinnä käytännön asioista harjoittelijoiden saapuessa ja asuntoon liittyvissä asioissa, Varpu Sankelo Ähtärin elinvoima- ja matkailukeskus Porstuasta kertoo.

– Ensimmäinen opiskelija saapui Ähtäriin syyskuun alussa ja toivomme, että yritykset käyttäisivät jatkossa hyödykseen kaupungin tarjoamaa soluasuntoetua. Mielellämme otamme harjoittelijoita ympäri maata tutustumaan alueen yrityksiin, Sankelo toteaa.

– Korkeakouluharjoittelijoita tarvitaan Etelä-Pohjanmaan yrityksissä ja kun mietimme, mikä olisi se houkutin heidän tänne saamiseksi, niin asunto nousi yhdeksi tärkeäksi asiaksi.

Syyskuun alussa Ähtäriin saapui Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Jenni Vainioranta. Hän saapui työskentelemään puoleksi vuodeksi Muovilamille ja asunto paikkakunnalta oli ykkösedellytys paikan vastaanottamiseen.

Vainioranta kertoo olevansa tällä hetkellä opintovapaalla vastuullisen kuluttamisen asiantuntijan työstään Kuluttajaliitolta, ja on ollut innoissaan mahdollisuudesta keskittyä täysillä yritysvastuuasioihin.

– Kiinnostukseni heräsi heti, kun näin Muovilamin ilmoituksen aarresaari.net-sivuilla. Muovilami haki korkeakouluopiskelijaa, joka rakentaisi heille kansainvälisen ISO 14001-standardin mukaisen ympäristöjärjestelmän.

– Toiveissa oli päästä tekemään töitä juuri ympäristöjärjestelmien parissa, sillä ne antavat raamit yritystoiminnan ympäristövaikutusten huomioimiseen ja ympäristövastuullisuuden kehittämiseen. Samalla teen gradua varten tutkimusta järjestelmän vaikutuksista.

Etelä-Pohjanmaalla toimii tutkijahotellikonsepti, jota toteutetaan myös Ähtärissä. Tutkijahotellissa gradun tai väitöskirjan tekijät voivat rauhassa keskittyä työhönsä. Seinäjoen yliopistokeskus järjestää viikoittain tilaisuuksia, joissa tekijät voivat esitellä omaa työtään.

– Nämä tilaisuudet ovat ilmaisia ja avoimia. Nyt näihin on mahdollisuus osallistua myös Skypen välityksellä täältä Ähtärin Porstuasta. Tilaisuudet antavat hyvän mahdollisuuden oman työn esittelemiseen ja samalla voi saada vinkkejä muilta tekijöiltä, Esa Vuorenmaa kertoo.

Lue lisää aiheesta 18.9. Uutisnuotasta.