Ähtärin lukion ylioppilasjuhlan teemana Muutos

Ähtärin lukion ylioppilasjuhlaa vietettiin Ähtäri-hallilla teemalla Muutos. Tervetuliaispuheen pitänyt lehtori Kauko Kantola totesi lukion historiassa tapahtuneen monia muutoksia vuosien varrella. Muun muassa oppilasmäärät ovat kasvaneet ollen korkeimmillaan 75 opiskelijaa.

– Kaksoistutkintolaisten määrä on noussut viime vuosina, tätä on syytä kehittää jatkossakin, sillä se on lukion etu. Opinnoissa muutokset näkyvät esimerkiksi digitalisaation myötä – kokeet ja opiskelu hoidetaan usein tietokoneilla, Kantola sanoi.

Juhlapuheen pitänyt rehtori Markku Juhola totesi muutoksen olevan yhteiskunnassamme esillä koko ajan.

– Muutosta tapahtuu ympärillämme ja olemme saaneet oman osamme siitä tämän lukuvuoden aikana, mutta suuremmat muutokset kohtaavat meitä vielä tulevina lukuvuosina. Ihminen kaipaa pysyvyyttä, vakautta. Tähän ei kuitenkaan nyky-yhteiskunnassa pystytä.

– Meidän on oltava valmiita muutokseen ja meiltä vaaditaan epävarmuuden sietokykyä. Tällä hetkellä tiedämme, että Ähtärin lukion luokkatilat tulevat olemaan Tuomarniemellä seuraavan lukuvuoden, mutta emme kovin paljoa muuta.

Riemuylioppilas Pekka Latvanen kannusti tuoreita ylioppilaita elämään unelmaansa.

– Unelmasta muotoutuu tavoite ja toive. Sanotaan, että mitä salamaniskun aikana ehtii toivoa, se toteutuu. Eli toive on niin hallitseva, että teet kaikkesi sen toteuttamiseksi. Muista, mistä olet kotoisin – nämä lapsuudestasi asti tutut vedet, kivet ja kalliot tarjoavat puitteet rauhoittumiseen silloin, kun menee ylikierroksilla, Latvanen sanoi.

Lue lisää juhlasta 5.6. Uutisnuotasta.