Ähtärin ja Alajärven ABC-liikennemyymälät kiinni

COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan sekä liikennemyymälätoimialaan Suomessa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat hotelleissa ja ravintoloissa vähentyneet merkittävästi. Tästä johtuen Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa sopeuttaa näillä toimialoilla toimintaansa ja valmistautuu samalla muutoksiin, jotka ovat eduskunnan käsittelyssä hallituksen antaman esityksen pohjalta liittyen ravintoloiden ja kahviloiden aukioloon. Sopeutustoimet ovat poikkeusaukioloaikoja ja toimipaikkojen sulkemisia.

 Lauantaina 28.3. suljettavien liikennemyymälöiden listalla ovat ABC Ähtäri ja ABC Alajärvi ja ABC Alavus. Poikkeusaukioloajat ovat voimassa 31.5. saakka, rajoittamislainsäädäntö ja niissä tapahtuvat mahdolliset muutokset huomioiden.

Polttoneste ja polttoöljymyynti jatkuvat normaalisti ABC-automaateilla sekä ABC-asemilla Eepeen toimipisteissä. Poikkeuksena, että sisälle maksaminen ei ole mahdollista.

 Sopeutustoimien piirissä on arviolta noin 350 työntekijää, joita koskee korkeintaan 90 päivää kestävät lomautukset. Heille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan työvuoroja Eepeen marketkaupasta.