Ähtärin Eläinpuisto avaa uuden majoitusmahdollisuuden

Ähtärin Eläinpuistossa on elokuun alusta eteenpäin mahdollista majoittua karhujen välittömässä läheisyydessä, sillä karhuaitauksen viereen on valmistunut rakennus, jonka työnimenä on puumaja. Lopullisen nimen rakennus saa Ähtäri Zoon Facebookista löytyvän nimikilpailun kautta. Kahdelle henkilölle suunnitellun majan kokonaispinta-ala on 15 neliömetriä ja iso päätyikkuna mahdollistaa majoittujien erinomaisen näkymän karhutarhaan.

Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Arja Väliahon mukaan uusi majoitusrakennus on vastaus asiakkaiden kysyntään tämänkaltaisesta majoitusmahdollisuudesta.

– Asiakkaamme ovat usein tiedustelleet mahdollisuutta yöpyä eläinpuistossa. Se on ollut turvallisuussyistä hieman haastavaa järjestää, mutta nyt löysimme ratkaisun. Uudessa majoituskohteessamme voi turvallisesti yöpyä karhujen puuhia seuraten. Majoitus on sijoitettu niin, että karhulaan on erinomainen näkymä, mutta elämys koetaan turvallisesti ja mukavasti sisätiloissa.

Eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Risto Sivonen kertoo, että idea tämänkaltaisesta majoituksesta syntyi jo muutamia vuosia sitten, mutta toteutui vasta nyt.

– Tämä on projekti, jonka käynnistymisen voi laskea useamman vuoden taakse. Meidän masterplanissa on ollut ajatuksena yksittäiset majoituspaikat eläinpuistossa. Tänä keväänä itseasiassa vasta lähdettiin katsomaan paikkaa. Tärkeää oli, että majoituspaikan huolto ja asiakkaiden sisäänpääsy voidaan hoitaa eläinpuiston ulkopuolelta.

Lue aiheesta lisää 29.7. Uutisnuotasta